Haluatko syötettä Twitteriin, vai haluatko kuvakarusellin kotisivuillesi? Lisätietoja Arenan lisäpalveluista. >>

Inspiroidu tutustumalla asiakkaamme Keski-kirjastojen Arena-verkkosivustoihin. >>

Ota yhteyttä, mikäli toivot lisää ehdotuksia tai haluat lisää referenssejä. >>

Axiell Arena – INTERAKTIIVINEN VERKKOSIVUSTO

Axiell Arenan avulla kirjastollasi on käytössä verkkosivusto, joka mahdollistaa osallistumisen, vuorovaikuttamisen ja myös innostaa ympäri vuorokauden.

Arena-tiimillämme on vankka kokemus hyvännäköisten ja helposti navigoitavien verkkosivustojen suunnittelusta. Teemme kirjaston kanssa tiivistä yhteistyötä projektin alusta valmiiksi verkkosivustoksi.

Päätät itse, mitä näytät verkkokirjastossasi vierailevalle. Haluatko näyttää esimerkiksi teostiedoista täydelliset tiedot, josta ilmenee kirjan nimi, tiedot, nimikemäärät, kansikuva, sisältö ja kuvaus vai jonkin rajatumman vaihtoehdon. Käytössäsi on lukuisia erilaisia vaihtoehtoja.

Kävijälle voidaan tarjota muutakin kuin pelkkiä hakuosumia luettelointitietoihin. Arenan kautta voi tarjota integraatioita kolmansien osapuolten aineistoihin kuten Kirjasampoon.

Fasettien avulla vierailija voi hakea aina vain kohdennetummin ja rajata hakutulosta esim. hakusanan, kielen ja/tai kirjailijan mukaan.

Arena on kirjastojen tarpeisiin suunniteltu ja muokattu työkalu. Arenan perustoiminnot on rakennettu Liferay-alustalle, joka on avoimeen lähdekoodiin perustuva sisällönhallintajärjestelmä. Muokkaat helposti sivustoasi vetämällä osioita haluamillesi paikoille. Arenassa on valtavasti mahdollisuuksia ja asetuksia, joilla saat verkkokirjastosi toimimaan juuri omalle kirjastollesi sopivalla tavalla.

Arena on suunniteltu monikieliseksi ja eri kieliversioiden ylläpito on helppoa.

Arena toimii kirjastosi digitaalisena tiedotus- ja markkinointikanavana, jossa voit tuoda esille kirjastosi tapahtumia ja houkutella kävijöitä kirjastoon. Nosta esille ajankohtaisia aiheita. Voit näyttää uutuuksia kirjakarusellissa. Suosittelemme, että eniten haetut tiedot eli yhteystiedot ja aukioloajat esitellään selkeästi jo aloitussivulla. Arenan avulla saat esille siististi sekä edellä mainitut että esim. tapahtumakalenterin, joka esittelee kirjaston tapahtumat päivämäärin, kuvin ja tekstein.

Asiakkaat odottavat nykyisin verkkosivustoilta interaktiivisuutta, informatiivisuutta ja intuitiivisuutta. Arenan standardiratkaisuissa laitemme aukioloajat, yhteystiedot ja tapahtumakalenterin heti aloitussivulle.

Arenassa on helppo nostaa esille viimeksi arvostellut teokset. Arenan verkkosivulla kirjan arvosteleva asiakas jakaa automaattisesti arvostelunsa kaikkien Arena-kirjastojen kanssa ilman, että kirjaston tarvitsee tehdä mitään.

Voit temaattisesti tuoda esille esimerkiksi tietyn kirjailijan. Voit myös vinkata kirjoja nostamalla kirjoja suoraan luettelointitiedoista erilliselle dynaamiselle listalle. Voit myös linkittää tietoja esim. kirjailijasta tai muusta kirjaan liittyvästä esim. Wikipediasta.

Dynaamisilla listoilla voi myös esitellä suosituimpia kirjoja, suosikkilistoja, juuri saapuneita kirjoja tai lukuvinkkejä esim. jonkin aiheen mukaan.
Asiakkaiden on helpompaa seurata kirjastosi toimintaa, jos lisäät syötettä kirjaston sosiaalisen median sivustoilta, kuten Facebook-, Instagram- ja/tai Twitter-tileiltä.

Asiakas voi vierailla verkkosivustolla kirjautumatta sinne. Kirjautumalla omilla tunnuksillaan asiakas taas näkee mm. omat lainansa, varauksensa ja maksunsa. Asiakas näkee myös tallentamansa haut, luo muistilistoja kirjoista ja voi tilata tiedon, että milloin hänen asettamat hakukriteerit omaava kirja hankitaan kirjastoon, jolloin hän saa ensimmäisenä tiedon hankinnasta.

Asiakas voi myös itse valita, että lähetetäänkö muistutukset tekstiviestillä vai sähköpostitse.

Arenassa toimii sekä vapaasanahaku että asiasanahaku. Ryhmitellystä näkymästä asiakas näkee helposti hakutuloksen ja yleissilmäyksen tarjolla olevista aineistolajeista. Fasettien avulla asiakas pääsee aina vaan syvemmälle ja voi rajata hakutulosta esim. asiasanan, kielen ja/tai kirjailijan mukaan.

Arenassa on myös hakuavustin: kun hakukenttään on syötetty muutaman alkukirjain, niin hakutoiminto tarjoaa sanavaihtoehtoja. Mikäli haku ei tuota lainkaan tuloksia, niin Arena tarjoaa automaattisesti laajennettua hakua.

eHubin avulla asiakas voi helposti lainata e-aineistoa suoraan verkkosivuilta ilman että ohjautuu kolmannen osapuolen sivuille.

Axiell Arena on tuotettu responsiivisena, jotta verkkosivustoa voidaan käyttää optimaalisesti kaikenlaisilla laitteilla – niin älypuhelimella, tabletilla kuin pöytäkoneella.

Lisätietoja Axiell Arenasta

Käy vierailulla Keski-kirjastojen verkkosivuilla. >>

Järjestelmävaatimukset: Internet Explorer 9+ / Chrome / Firefox

Ajankohtainen koulutus >>

Lisäpalvelut löytyvät kohdasta: Arenan lisäpalvelut >>

Ota yhteyttä myyntiin >>

Mikä sopii kirjastollesi?

Axiell Arena

Arenan asennuksessa kirjastosi saa käyttöönsä responsiivisen verkkosivuston, johon kirjasto oman käyttöönottoprojektinsa aikana täyttää sivuja haluamallaan sisällöllä ja muuttaa sivuston rakennetta tarpeensa mukaan. Kirjasto pystyy hyvin monipuolisesti vaikuttamaan sivuston asetteluun ja ulkonäköön.

Vieraile Keski-kirjastojen verkkosivuilla katsomassa heidän verkkokirjastonsa toteutusta. >>

Tarvitsetko apua projektin aloituksessa? Onko kirjastollasi pula ajasta ja resursseista? Halutessanne, voi asiantuntijamme olla mukana Arena-projektin aivan alusta valmiin, hienon, sisältörikkaan ja käyttäjäystävällisen verkkosivuston julkaisuun saakka.

Haluatko lisätietoja Arena Projektista? Täytä yhteystietosi, niin otamme pian yhteyttä.

Suunnittelu

Tiesitkö, että Axiellilla on ”Creative Consulting & Training” niminen osasto, joka toimii kirjastojen omana mainos- ja verkkosivusto-osaajana. Osaston henkilökunta koostuu kirjaston ammattilaisista, graafisista suunnittelijoista ja front-end-kehittäjiin. Henkilökunnan tehtävänään on auttaa kirjastoa luomaan upean, interaktiivisen ja käyttäjäystävällisen verkkosivuston. Käy kurkkaamassa esimerkiksi Uppsalan ja Norrtäljen kirjastojen sivuja. Creative Consulting & Training -tiimi voi räätälöidä sivuston juuri kirjastonne tarpeiden ja toiveiden mukaiseksi. Arena on joustava ja muuntautuva alusta, jossa vain mielikuvitus on rajana.

Tarvitsetko suunnitteluapua? Täytä yhteystietosi, niin otamme pian yhteyttä.

Lisäpalvelut

Olethan huomannut, että Arenaan on saatavissa useita lisäpalveluja, joiden avulla verkkosivusto saadaan modernimmaksi, hyvän näköiseksi ja sosiaaliseksi. Voit valita esim. seuraavista lisätoiminnoista: Facebook-syöte, syöte tapahtumakalenterista, karuselli, dynaamiset aukioloajat Kirjastot.fi -integraation kautta.
Lisätietoja ja Arenan lisäpalveluista >>

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.