– Uusia mahdollisuuksia sähköisten ja äänikirjojen lainaamiseen kirjastojen asiakkaille

Axiell Groupin sähköisiin aineistoihin erikoistunut yritys Axiell Media on voittanut yleisten kirjastojen e-aineistojen ja niiden lainausalustaa koskevan hankintakilpailun. Kuntahankintojen puitesopimuksen piiriin kuuluvat sekä e-kirjat että e-äänikirjat.

”Meillä on pitkä perinne kirjastojen teknisten ratkaisujen ja tehokkaiden työkalujen kehittämisessä, ja uusimpana Biblio-sovelluksemme ilahduttaa nyt varmasti myös suomalaisia kirjastojen asiakkaita. Ruotsissa ratkaisumme vauhditti e-vallankumousta, jossa äänikirjojen osuus kaikista lainoista kasvoi 15 prosentista 30 prosenttiin reilussa vuodessa sovelluksen lanseerauksesta”, sanoo Axiell Median toimitusjohtaja Eva Houltzén.

Uudet teknologiset mahdollisuudet muokkaavat ihmisten tapoja lukea ja kuunnella kirjallisia teoksia. Axiell tarjoaa kirjastoille uusia teknisiä ratkaisuja, toiminnallisuuksia ja sisältöjä, joiden avulla kirjastot voivat parantaa aineistojensa saatavuutta ja jakelua sekä vuorovaikutusta asiakkaidensa kanssa.

Hankintakilpailun arviointikriteereissä ja pisteytyksessä painotettiin teknistä ratkaisua, hintaa ja sisältöä. Axiell Median alusta vastaa kirjastojen monipuolisiin tarpeisiin jakaa e-aineistoja asiakkaille sujuvasti. Laajassa valikoimassa on kirjallisuutta suomeksi, ruotsiksi ja vierailla kielillä – kaikkiaan lähes 60 000 teosta, joista suomenkielisten nimikkeiden osuus kasvaa koko ajan.

”Axiell Media on ollut kehittämässä koko ruotsalaista kirjastojen toimintamallia, jossa tekninen alusta on suunniteltu käyttäjien tarpeiden mukaan, mikä puolestaan varmistaa myös kirjankustantajien kaupallisen menestyksen. Odotamme innolla, että pääsemme jatkamaan tätä kehityspolkua yhdessä Suomen kustantamojen ja kirjastojen kanssa”, Houltzén jatkaa.

Axiell vahvistaa sopimuksen myötä Suomen organisaatiotaan siihen erikoistuvalla Key Account Managerilla, joka tulee työskentelemään Suomessa Vantaan konttorilla.