Näin WeLibiä käytetään

MeLib – henkilökohtainen kirjahylly

WeLibissä jokaisella on oma henkilökohtainen kirjahyllynsä: MeLib.

MeLibissä käyttäjä näkee käynnissä olevat toiminnot sekä käytössään olevat aineistot. E- ja äänikirjat ovat luettavissa ja kuunneltavissa tietokonepäätteen, mobiililaitteen tai lukulaitteen avulla. Oppilaat voivat myös arvostella ja jakaa suosikkikirjojaan.

MeLibissä on profiilisivu, jossa käyttäjä voi täydentää tietojaan sekä lisätä mm. oman kuvansa. Melibissä käyttäjä voi myös koota aineistosta omia kokoelmia ja halutessaan jakaa niitä.

Mukautettu sisältö

WeLibissä on kolme eri roolia: opettaja, kirjastonhoitaja ja oppilas. Jokaisella roolilla on käytössään toimintoja, jotka tukevat osaltaan pedagogista prosessia koulun ja koulukirjaston välillä. Kaikki roolit voivat luoda kokoelmia aineistosta, joka on haettavissa WeLissä.

OPETTAJA

Opettaja voi täydentää ja tehdä kokoelmia, jotka näkyvät ja ovat kaikkien roolien haettavissa, niin muiden opettajien kuin oppilaidenkin. Opettaja voi myös täydentää kokoelmaa tuomalla siihen opetusaineistoa verkosta.

Opettaja voi ladata omia tiedostoja ja julkaista niitä haluamassaan muodossa.

Digitaalisten työkalujen käyttäminen tukee oppimista eri menetelmien yhdistelmänä. Perinteisen luokkahuonetyöskentelyn lisäksi opettaja voi hyödyntää digitaalisia työkaluja WeLibissä; luoda ohjeistuksia ja liittää niitä kokoelmiin. Näin sekä aineistot ja opetus ovat saavutettavissa samassa paikassa.

KIRJASTONHOITAJA

Kirjastonhoitaja voi näyttää WeLibin aloitussivulla dynaamistä sisältöä: kuvia, tekstiä, dynaamisia listoja, RSS-syötettä tai toimintoja, kuten ”Kysy kirjastonhoitajalta”.

Kirjastonhoitaja voi hallinnoida aineistoa joko verkkosivun tai toisen kirjastojärjestelmän kautta – riippuen siitä, kuinka ratkaisu on toteutettu. Kirjastonhoitajan roolissa on mahdollista sekä hallinnoida aineiston liikkumista että luetteloida.

Lisäksi kirjastonhoitaja hallinnoi käyttöoikeuksia, joita voi määrittää ryhmätasolla esimerkiksi lainaamisen ja varaamisen osalta. Mikäli oppilaille halutaan antaa mahdollisuus omatoimiseen painetun aineiston lainaamiseen, voi koulukirjasto hankkia itsepalvelutoiminnon.

Chat-toiminnon avulla kirjastonhoitaja voi kommunikoida käyttäjien kanssa. Näin kirjastonhoitaja on saavutettavissa ilman, että on fyysisesti paikalla kirjastossa.

WeLibissä voi lisätä uutta aineistoa– hankittua tai avoimesti saatavilla olevaa digitaalista aineistoa. Kirjastonhoitaja voi antaa lukuvinkkejä koulun oppilaille ja opettajille.

OPPILAS

Oppilas voi tuottaa omia e-kirjoja, jotka puolestaan voivat olla muiden luettavissa. Kirjastonhoitaja ja opettaja hyväksyvät julkaisut ennen niiden näkymistä WeLibin aineistohaussa.

Oppilaille voidaan antaa mahdollisuus arvostella aineistoa WeLibissä. Arvoteluja voi seurata, ja kirjastonhoitajalla ja opettajalla on oikeus muokata tai poistaa arvosteluja.

Oppilaat voivat itse lainata ja palauttaa painettua aineistoa. Itsepalvelu on mahdollista suoraan oppilaan omalla tilillä kirjautuneena (mm. varaukset) tai WeLibin itsepalveluratkaisulla, jonka voi aktivoida kirjaston tietokoneelle (mm. palautukset).

Vanhemmille voidaan avata pääsy avoimiin aineistoihin ja näin heillä on mahdollisuus tutustua koulun aineistoon.

WeLib contact

Tällä lomakkeella voi asiakas ilmaista kiinnostuksensa Axiell Aurora Mobiilikirjastoa kohtaan.

KIINNOSTUNUT?

Täytä alla oleva lomake, niin olemme sinuun yhteydessä.